חג החנוכה מתקרב, וזה הזמן ליהנות מסופגניות טעימות שגם טבעונים יכולים ליהנות מהן. המתכון הבא מציע סופגניות טבעוניות רכות ואווריריות, המשלבות בין מסורת לחידושים קולינריים.
זו לא עוד ארוחה ולא סתם סדנה, אלא מסע קולינרי שמוביל את המשתתפים בין טעמים, טכניקות וסודות מהמטבח המקצועי. מי שמצטרף לסדנה כזו מגלה מהר מאוד שזה הרבה מעבר לצלייה על האש – זו דרך אמנותית, יצירתית וחווייתית ללמוד, לטעום וליהנות.
מסעדות בשרים בירושלים מושכות אליהן חובבי בשר מכל רחבי הארץ הודות לאיכות הגבוהה, השפעות קולינריות ממגוון תרבויות ואווירה מיוחדת במינה שקשה למצוא במקומות אחרים. אם גם לכם מתחשק נתח עסיסי עם טעם של אש, או ארוחת בשרים שונה ומוקפדת – ירושלים מחכה לכם עם מבחר עשיר ומעורר תיאבון.
מאפיית המשפחה, רשת מאפיות ובתי קפה כשרה שהוקמה בשנת 1980, מציעה השנה קולקציית סופגניות לחנוכה המשלבת בין המסורת לטעמים חדשניים, עם דגש על איכות וטריות.
אם טרם הכרתם, זה הזמן לגלות את מסעדת "קימל בגלבוע" – חוויה קולינרית מרשימה במיוחד
ביום של שגרה, מתחשק לצאת מהקופסה הטעימה ולגלות משהו אחר? יאמטויה, הנוסדה על ידי השפית יפנית בכירה אייה אימטני, מציעה קולינריה יפנית מסורתית עם טוויסט מודרני, בתוך אווירה אותנטית שמרעננת את כל חושי החגיגה.
הכירו את יקב בראון, בוטיק יין ייחודי בכפר שמואל שבשפלת יהודה, שמצליח לשלב בין מסורת משפחתית עמוקה לחדשנות עיצובית וייחודית. בכרמים המרהיבים האופפים אותו, יקסים אתכם המקום גם עם בית הביקורים והבייקרי המושקע שבו.
בין ההרים הירוקים של מעלה החמישה, בפסגת הרי יהודה במיקום קסום הטובל בטבע פסטורלי, שוכן בית קפה יוצא דופן – "קפה חממת הסחלבים".
אתם אולי רגילים לדמיין ערב זוגי במסעדה או מפגש עם חברים על כוס יין, אבל סדנה קולינרית היא חוויה אחרת לגמרי. כזו שמוציאה מכם צדדים חדשים, מחברת בין אנשים ופותחת דלת לעולם שלם של יצירתיות והנאה. סדנאות מהסוג הזה תפסו תאוצה בשנים האחרונות, עם עלייה ברצון של אנשים להשקיע בעצמם בזמן איכות שהוא לא רק מהנה אלא גם מעשיר.
כשמחפשים מסעדה שמשלבת אוכל מצוין, אווירה נעימה ונוף עוצר נשימה, מסעדת לינק בשורש היא ללא ספק אחת התחנות שכדאי לעצור בהן. הגעתי לשם בשעת בין ערביים, כשהשמש החלה לצבוע את ההרים בגוונים של זהב וכתום, והחוויה הקולינרית לא אכזבה לרגע.
אוכל מוכן צמחוני בראש העין הופך בשנים האחרונות לפתרון מבוקש בקרב משפחות, זוגות ואנשים עסוקים שמחפשים לשלב בין תזונה בריאה, נוחות וחוויה קולינרית עשירה. בין אם מדובר בארוחת ערב משפחתית, בשולחן שבת מושקע או בפיקניק ביער הקרוב – אוכל מוכן צמחוני בראש העין מאפשר לאכול טוב מבלי להתאמץ.
ננסה להבין מה יש באותן מסעדות בעין כרם שגורם לאנשים לחזור שוב ושוב – לעיתים מרחק של שעות נסיעה – כדי ליהנות מארוחה טובה דווקא שם. האם זו האווירה, התפריט, הנוף או אולי השילוב הנדיר של כל אלה יחד?
רגע לפני שהקיץ מגיע לשיאו ויהיה נוטף באירועים חמים, הכנו לכם את המדריך המלא איך לבחור מסעדה לאירוע הבא שלכם
לאוהבי השישי, הכנו עבורכם רשימת מקומות שווים במיוחד לבוקר שישי כייפי
כשאתם מחפשים פתרון קולינרי מרשים, טעים ונוח לאירוח בבית או במשרד, "ביסביסון" מציעים מגוון רחב של מגשי אירוח איכותיים, המותאמים לכל סוגי האירועים. עם ניסיון של למעלה מ-12 שנים בתחום הקייטרינג, "ביסביסון" מספקים מענה מושלם לאירועים קטנים וגדולים כאחד.
במרכז רמלה, בשכונת נאות שמיר החדשה, נמצאת מאפיית My Bakery – עסק משפחתי שצמח מתוך תשוקה לאפייה אמיתית וטרייה. במקום מנוהל על‑ידי אב ובתו, חיים ודנה מסורי, המאפייה מביאה את שבוע האיכות והאהבה למאפים לבית הלקוח.
בראשיתה, משק בשר התחילה כקצבייה משפחתית קטנה המתמקדת באיכות וגיבשה לעצמה מוניטין על רכישת בשר טרי, קיצוב מוקפד ושירות אישי. לאורך השנים, היא צמחה לרשת קצביות בוטיק עם סניפים ברחובות, פתח‑תקווה וסניפים נוספים שמתוכננים להיפתח בעתיד.
מתכון טבעוני מנצח לחג הסוכות!
יום כיפור עוד רגע מגיע ואספנו עבורכם 5 טיפים קטנים (אבל גדולים) שיגרמו לצום שלכם להיות קל יותר, לגזור ולשמור!
לכבוד יום כיפור שיחול השבוע אנו מגישים לכם את המתכון למרק העוף הקלאסי, המפורסם והמשביע כדי לעבור את הצום בשלום.
החג הזה לא מתעייפים, מארחים בכייף וללא מאמץ :)הכנו עבורכם את רשימת המקומות להזמנת אוכל מוכן לכבוד החג שאסור לכם לפספס!
אם גם אתם נמנים על חובבי הבשר, זה הזמן לדעת יותר על הנתחים השונים של חלקי הפרה והתאמתם לשיטות בישול וצלייה שונות.
טבעוניים התפקדו! דאגנו לכם למתכון מנצח לארוחת ערב החג
הכנו לכם את רשימת המסעדות של קרניבור אמתי חייב להכיר.
יום שישי שוב הגיע, שוב הכנות לארוחת שבת הכוללת קניות, בישולים ועוד. הכירו את מסעדת רוזמרין המציעה אוכל מוכן טעים וטרי שתחסוך לכן זמן זמן עבודה במטבח!